Spread the love

Mezopotamya Haber Ajansı’nın haberini aşağıda bulabilirsiniz:

“Gün Matbaacılık’ın tutuklanan eski çalışanın hayatından endişe duyuluyor”

El konulan Gün Matbaacılık’ın tutuklanan eski çalışanı Uğur Selman Kelekçiler’in bipolar bozukluk ve şizofreni hastası olduğu öğrenildi. Kelekçiler’in hayatından endişe duyan aile, serbest bırakılmasını istedi.

El konulan Gün Matbaacılık ve Özgürlükçü Demokrasi gazetesi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında aralarında matbaanın sahibi Kasım Zengin ve gazete yazı işleri müdürü ve imtiyaz sahibinin bulunduğu 26 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında matbaada kısa bir süre çalışıp ayrılan ve yüzde 45 engelli olan Uğur Selman Kelekçiler’de bulunuyor. Bipolar bozukluk ve şizofreni hastası olan Kelekçiler’in ayrıca “askerliğe elverişli değil” raporu bulunuyor.
‘GÜNLÜK İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMAZ’
Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi tarafından 19 Eylül 2017 tarihinde verilen raporda Kelekçiler’in “Atipik psikoz zihinsel, davranışsal ve ruhsal bozukluğu olduğu tıbben tespit edilmiştir” teşhisi konuldu. Diyarbakır Sur Askerlik Şubesi’nin 1 Kasım 2017 tarihinde verilen raporda ise “Kendi yaşamını devam ettirme ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabilme imkan ve yeterliliğe sahip değildir” deniliyor.
Kelekçiler’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen engelliler için kimlik kartı da bulunuyor. Kelekçiler’in hastalığından kaynaklı gündelik yaşamını devam ettirmesi amacıyla kendisine vasi tayin edilmesi amacıyla Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliği’nde açılan dava ise devam ediyor.
‘ENDİŞELİYİZ’
Kelekçiler’in yaşamından endişe duyduklarını belirten aile, derhal serbest bırakılmasını istedi.
MA / Yasin Kobulan